Anasayfa /AFRİN-ZEYTİN DALI HAREKÂTINA DESTEĞİMİZİ KAMuOYUNA DÜZENLEDİĞİMİZ BASIN TOPLANTISIYLA DUYURDUK

AFRİN-ZEYTİN DALI HAREKÂTINA DESTEĞİMİZİ KAMuOYUNA DÜZENLEDİĞİMİZ BASIN TOPLANTISIYLA DUYURDUK

Konu: Afrin – Zeytin Dalı Harekâtına Destek Hk. 27.01.2018
 
Değerli Basın Mensupları;
Bugün vakfımız genel merkezinde toplanmamızın sebebi, başkomutanımızın öncülüğünde kahraman ordumuzun Afrin ile başlattığı şanlı "zeytin dalı" harekatına olan desteğimizi kamuoyuna duyurmaktır. 
Öteden beri malum ülkeler, sınırımızın güneyinde terör örgütlerini biraraya getirerek, silahlı bir ordu mahiyetinde oluşturdukları illegal güçlerle güvenliğimizi tehdit edecek adımlar atmaktadırlar. Mevcut durumuyla içinde yaşadığımız coğrafya, ateşten bir çember haline getirilmiştir. Son 10 yılda komşu kardeş ülkelerde bir milyondan fazla insan iç savaş sebebiyle ölmüştür. Milyonlarca muhacir, ancak ülkemize sığınarak canlarını kurtarabilmişlerdir.
Ortadoğuyu parçalamak isteyen emperyalist güçlerin karşısında onurlu duruşuyla tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye, aynı pakta yer alan ülkelerin destek verdiği terör gruplarınca "terör koridoru" ile kuşatılmaya çalışılmaktadır. Bu bağlamda ülkemizi terör ateşiyle yakmak ve parçalamak üzere yıllar öncesinden itibaren sinsi planlar yapılmakta ve yıkıcı adımlar atılmaktadır.
Değerli Basın Mensupları;
Türkiye, ne geçmişte ne de bugün, hiçbir zaman emperyalist bir amaç peşinde koşmamıştır. Aksine, bu tür amaçlarla hareket eden her türlü gücün karşısında tutarlı bir duruş sergilemiştir. Devleti ve milletiyle dünya barışına büyük katkı sağlayan ülkemiz, malumunuz olduğu üzre sınır güvenliğini sağlamak adına tüm diplomatik süreçleri işletmiş, üyesi olduğu uluslararası güvenlik örgütlerini teröre karşı birlikte hareket etmeye davet etmiş ve karşı karşıya olduğu tehdidi tüm dünyaya duyurmuştur. Ne yazık ki bunca çabalarından bir sonuç alamamıştır. Kendilerini dost olarak tanımlayan ülkeler ve kuruluşlar netice itibarıyla ülkemizi terör örgütleri ile başbaşa bırakmışlar, üstelik terör örgütlerine gizli-açık destek vermekten kaçınmamışlardır. 
Değerli Basın Mensupları;
Geldiğimiz son nokta itibarıyla ülkemiz, devlet – millet kaynaşması ile, işgal hamlesine son vermek ve sınır güvenliğini sağlamak amacıyla 20 Ocak 2018‘de "Zeytin Dalı" askeri operasyonunu başlatmıştır. Askerimizin, bu harekâttan zaferle döneceğine inancımız tamdır. Bu harekat, bir ülkeye yada bir etnik guruba yönelik değil; barış ve huzurun sağlanması adına, ordulaşma sürecine girmiş tüm terör guruplarına karşı başlatılmıştır. Bölgemize barış getirmeyi ve ülkemizin bütünlük ve güvenliğini sağlamayı amaçlayan bu onurlu mücadeleye, alanında etkin bir STK olarak sonuna kadar koşulsuz destek veriyor ve tüm kişi, kurum ve kuruluşları aynı desteği sağlamaya davet ediyoruz. Gün; ayrışma, açık arama ve siyasi hesaplar yapma günü değil; bütünlük ve bağımsızlık adına birlik, beraberlik, destek ve dayanışma günüdür.
Kuşkusuz bu duruşumuz ve elde edeceğimiz başarı, karşımızda bizleri zayıflatıp yok etme hevesiyle her türlü ihanette bulunan emperyalist güçlere korku ve ümitsizlik; başta İslam ülkeleri olmak üzere dost ülkelere kıvanç, güven ve umut; sınır ötesinde kendisini ülkesi uğruna feda etmek üzere çarpışan kahraman ordumuza ve yöneticilerimize moral verecektir.
Değerli Basın Mensupları;
Bu vesile ile huzurlarınızda Mehir Vakfı olarak, alt kuruluşlarımız olan Genç Mehir Derneği, Mehir Aile Derneği, Konya Dostluk Grubu Derneği, Vicdan Ve Merhamet Platformu ile birlikte, "Zeytin Dalı" harekatını sonuna kadar desteklediğimizi paylaşırken operasyonu yürüten ordumuzun zaferle dönmesini Yüce Mevladan niyaz ediyoruz. Ülkemizin geleceği adına, başta Cumhurbaşkanımızın liderliği olmak üzere, başbakanımızın, hükümetimizin, siyasi liderlerimizin ve ordumuzun cesaret ve kararlılıkla attığı bu adımın tüm bölgeye barış ve huzur getirmesini diliyoruz. Bu harekâtta şehid olan asker ve vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabr-ı cemil diliyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun.
 
 
Prof.Dr. Abdülkerim BAHADIR
Mehir Vakfı Ve Mehir Aile Derneği Genel Sekreteri
 

Hesaplarımız : Türkiye Finans Katılım Bankası     TL = IBAN NO: TR65 0020 6000 8003 2590 4600 01 Hesap No: 3259046-01